Friday, 25 May 2012

Titian Hidayah

Ragu itu
Satu ketidak tentuan yang berladung
Dalam setiap urat
Hasil tiupan was-was
Si sipahi syaitan dan kaumnya

Jibab sutera daripada ibu
Masih tersidai tanpa pemakai
Ingin kusarung membalut mahkota
Namun
Diri tetap goyah dengan bisikan halus
Duniawi
Yang acapkali memanggil , melaung
Cuba menarikku kesana

Munajat kutuju buat yang Maha Esa
Moga hati ini disuluhi Hidayah
Dalam memperbaiki diri
Menelusuri jalan kehidupan . . . 

Perjalananku . . .

Langkah-langkahku
Adalah langkah-lan]gkah lesu
Bersuara namun aku tidak berdaya
Untuk melaungkan
Segala kekusutan yang melanda

Perjuangan demi perjuangan
Terpaksa aku tempuhi pengorbanan
Untuk mengecap
Setitik kejayaan

Harapanku
Menguatkan semangatku
Untuk terus melangkah
Walau aku sering gundah
Namun aku pasrah

Bayangan hari depan
Seolah-olah melambai dan
memerangkapku
Antara derita dan cita-cita

Diamku Ini

Kalau aku eggan bicara
Janganlah , engkau buruk sangka
Kerana diamku ini
Bukanlah malu

Kalau aku enggan berkata
Jangan kau pantas menuduh
Kerana diamku ini
Bukan kerana aku tak mahu

Kalau aku eggan bercerita
Jangan dulu kau curiga
Kerana diamku ini bukan sombong
Dan diamku ini bukan ego

Kalau aku enggan berjenaka
Janganlah engkau menaruh prasangka
Kerana diamku ini
Bukan datang kerana iri

Sebenarnya diamu ini
Kerana aku benci
Bicara pada yang tiada
Berkata pada yang berpura
Bercerita pada yang tak nyata
Berjenaka pada yang tak sejahtera

Bahagiakah Aku ??

Tajuk entry tu , macam hape tah kan , haha *gatall* . Actually , aku buka gatal oke , cuma na terangkan *ayattt* yang aku . . .  ! Oke abaikan , tapiiiiiii ??? Kenapa dengan aku ni , dengan die pown tak boleh hadapiiii :(  . Pelik la , aku nie , family da ada cukup la kan . Tapi lumrahhh , manusia kuat mengatakan aku perlukan seseorang untuk share pr0b aku , aku tahu bukan semua pr0b aku boleh share dengan family aku , at least ada jugak orang yang setia menjadi pendengar yang baik , aku harap satu hari nanti aku akn jumpa someone :) .Chaiy0k ~ chaiy0kk , tapi kan , aku bila dengan someone , ni kadang-II semua masalah aku , na share dengan dia :D , myB aku dah biasa kan , aku rasa tenang bila dengan dia ^^v . Aku harap suatu hari nanti aku akan jumpa someone macam dia . InsyaAllah , kalau umur aku panjang & diizinkan oleh Allah .

Nervousssss . . . .

Huh ! Aku nervous bila nampak die , tak kire la , bila-II pown kenapa ek ? Oke , aku pown tak sure apa jawapannya :D , yang pasti tak kira masa la .  Kalau dengan orang lain , tade la aku , tak kuat macam nie :(  , kalau aku tengok die , jantung aku lemah >< . What happen ? Seriously , aku memang tade jawapan tu . Satu lagi pengakuan , hati aku akan gelisah bila nampak die , nak kate takutt ? memang tak la , tapi aku tak tahu asal dengan hati aku ni :/ . Aku memang nervous , tak tahu macam mana nak cite kan , aku pown pening dengan hati & perasaan aku ni . Kadang-II aku rasa nak nangis pown ada :'( , mesti korang pelikkan , errmm , aku -pown tak tahu nape , so aku pelikkkkk gile la kan ^^ . Aku perlukan jawapan tu sangat-II , sebab aku tak nak ada perasaan yang lebih dari seorang sahabat . Lagi sekali aku tegaskan | C*I*N*T*A  P*L*A*T*O*N*I*K | tidak akan berlaku kepada aku  ! Aku nak tengok die happy , ngn live die , die pown tade perasaan dekat aku , oke aku sure sangat-II , sebab die akan mengelak , *oke tipu* , kadang-II anoyying jugak ^^v .